26 maart Week van de Groene tuin

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Heel Nederland

Samen met een groot aantal partners organiseert Milieu Centraal de Week van de Groene Tuin. Tijdens deze actieweek gaan we samen zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen en verduurzamen. Doe jij ook mee?

Een groene tuin: daar word je toch vrolijk van? Tijdens de Week van de Groene Tuin worden er elke dag verschillende groene én duurzame tips met jou gedeeld!

Door je tuin, balkon of straat te vergroenen en te verduurzamen zorg je voor minder wateroverlast en hittestress die worden veroorzaakt door het veranderende klimaat. Met groen verwelkom je ook insecten, vogels en andere dieren en draag je daarmee bij aan biodiversiteit. Bovendien krijgen plagen en onkruid in een evenwichtige tuin minder ruimte en zijn minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig.

Logo van campagne 'Week van de Groene tuin'