21 november Tiny forest plantseizoen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Landelijk

Dit plantseizoen gaan er weer 80 inheemse minibosjes ter grootte van een tennisveld de grond in! Buurtbewoners en schoolkinderen planten deze samen met IVN aan in de openbare ruimte. Daarnaast gaan ook nog 20 Do-It-Yourself Tiny Forests van 100 m2 de grond in op privaat terrein zoals erf, campus of achtertuin. 

Een Tiny Forest bestaat volledig uit inheemse bomen en heesters. Deze soorten hebben zich na de laatste ijstijd spontaan in Nederland gevestigd. Inheemse planten zijn beter bestand tegen ziektes en trekken meer bijen, vlinders en vogels aan dan exotische soorten. Daarnaast plant IVN in stedelijk gebied; de plek waar vergroening het hardst nodig is. De Tiny Forest beweging in Nederland wordt steeds groter en breidt zich inmiddels uit naar omringende landen waaronder België, Frankrijk en Ierland.