Groene gids voor gemeenten

Wil je als gemeente vergroenen? In deze Groene Gids vind je allerlei handige tips om de buitenruimte duurzamer en klimaatbestendiger in te richten en koppelen we je aan organisaties die iets voor jou kunnen betekenen.

Om gemeenten in staat te stellen om samenwerkingen aan te gaan met de bewoners zijn in de Groene Gids verschillende initiatieven en kant-en-klare oplossingen op een rij gezet. Gebruik deze gids om ideeën op te doen over het vergroenen van de buitenruimte en bekijk welke samenwerkingsverbanden je met bewoners en de verschillende organisaties kunt aangaan.

Handboeken

Werk je voor een gemeente, provincie of ben je een professional in de groensector of projectontwikkeling? Hier vind je een lijstje handige handboeken en rapporten die jou kunnen helpen met vergroenen.

Vergroeningstools en websites

In het dropdownmenu hieronder vind je allerlei handige tools en websites die je als gemeente helpen bij het vergroenen en verduurzamen van de buitenruimte.

Educatie

Op het gebied van klimaatadaptatie zijn er allerlei handige lespakketten, video's en spellen te vinden. Ook zijn er verschillende opleidingen en traineeships. Een overzicht vind je hieronder.

Financieel