Week van de Groene Tuin

Samen met een groot aantal partners organiseert Milieu Centraal de Week van de Groene Tuin. Tijdens deze actieweek gaan we samen zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen en verduurzamen. Doe jij ook mee? De Week van de Groene Tuin vindt komend jaar plaats van 25 t/m 31 maart 2024.

Een groene tuin: daar word je toch vrolijk van? Tijdens de Week van de Groene Tuin worden er elke dag verschillende groene én duurzame tips met jou gedeeld!

Door je tuin, balkon of straat te vergroenen en te verduurzamen zorg je voor minder wateroverlast en hittestress die worden veroorzaakt door het veranderende klimaat. Met groen verwelkom je ook insecten, vogels en andere dieren en draag je daarmee bij aan biodiversiteit. Bovendien krijgen plagen en onkruid in een evenwichtige tuin minder ruimte en zijn minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de Week van de Groene Tuin? Neem dan snel een kijkje op de website! Je vindt er handige tips, video's en allerlei leuke acties door heel Nederland.