Het najaar als plantseizoen

Wist je dat het najaar hét moment is om aan de slag te gaan met planten in jouw tuin? Er zitten heel veel voordelen aan in de herfst planten. In deze video leer je er meer over.

Hoi ik ben Anne en we zijn hier op een schoolplein in Arnhem, hartje herfst, allemaal tegels eruit aan het slopen omdat we een prachtige tuin gaan aanleggen. Want alles dat we nu doen, gaat prachtig bloeien in het voorjaar. 

Wist je dat het najaar hét moment is om aan de slag te gaan met planten in jouw tuin? Er zitten heel veel voordelen aan in de herfst aan het planten gaan. Je kan niet alleen planten in de grond zetten, maar ook bloembollen. De grond is namelijk nog warm, dus alles kan goed gaan wortelen, en in het voorjaar kan het meteen gezond weg gaan groeien. Een ander voordeel is dat je veel minder hoeft te sproeien. We hebben steeds vaker te maken met droge zomers en een droog voorjaar en dat scheelt dus heel erg veel water geven.

In de herfst is de bodem lekker warm en vochtig en heb je er eigenlijk geen omkijken naar. Je kan echt van alles planten in het najaar, maar het allermooiste effect krijg je als je een mix maakt van zowel voorjaarsbloeiende bollen en zo'n prachtige herfstbloeier zoals bijvoorbeeld een anemoontje en een mooie zomerbloeier zoals oregano. 

Eigenlijk moet je gewoon even kijken wanneer wat bloeit, zodat je bijna een jaar rond wel iets hebt staan dat kleur geeft. 

Nou, we zijn hier nog wel even bezig, en ik ben heel benieuwd hoe het in het voorjaar eruit gaat zien.