Winnaars NK Tegelwippen bekend!

Uitreiking Gouden Tegel in Den Haag door Lodewijk Hoekstra

Het NK Tegelwippen werd dit jaar voor de derde keer op rij georganiseerd. Naast dat het kampioenschap een spannende wedstrijd is, is het doel natuurlijk vooral dat bewoners zich samen inzetten voor een fijnere leefomgeving en een meer klimaatbestendige toekomst. In totaal zijn 2.814.011 tegels gewipt en is er ruim 250.000 m² vergroend. Dat zijn maar liefst 40 voetbalvelden! 

Bekijk nu de onderstaande video om erachter te komen wie de winnende gemeenten zijn!

Highlightvideo NK Tegelwippen 2022

De gekte om groen geluk sloeg in Nederland om zich heen bij het NK Tegelwippen 2022. In 135 gemeenten werden meer dan 2,8 miljoe tegels gewipt. Dat betekent 40 voetbalvelden aan groen erbij. 

Als je al die tegels opstapelt, kun je ruim 1000 keer de Domtoren op. De 3 gouden scheppen gingen dit jaar naar Hollands Kroon, Almelo en Den Haag. "Op het eind hebben we toch even een sprint ingezet en we hebben gewonnen".

En de prestigieuze Gouden Tegel ging naar Den Haag! "Ja, heel erg trots, en vooral ook voor onze bewoners. Dat we van de stad echt een leefbare stad hebben gemaakt". 

Waarom tegelwippen? Al het water van hevige hoosbuien kan dan beter de grond in lopen als onze tuinen werken als spons. Tijdens hete zomers scheelt een groene tuin zo een paar graden. Dieren en insecten houden niet van tegels, en kijk nou: zelf worden we toch ook veel blijer van groen?

Onze sterspelers boksten het dit jaar allemaal op een eigen manier voor elkaar. Van voetbalgras uit de Kuip, tegeltaxi's die af en aan reden tot enthousiaste strijdliederen.

Dat werkt aanstekelijk toch? Of zoals wij zeggen: een dag niet gewipt is een dag niet geleefd!